HuDeEn
Ön a 4315474 látogatónk

Hírek

2017. október 06.
Ebösszeírás
Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Állatvédelmi tv.) 42/B. §-a szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez, amely alapján az adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet.

FELHÍVÁS

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (a továbbiakban: Állatvédelmi tv.) 42/B. §-a szerint a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez, amely  alapján az adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet.

Az Állatvédelmi tv. alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a jogszabály szerinti adatokat rendelkezésére bocsátani. Aki ennek nem tesz eleget állatvédelmi bírságot köteles fizetni. Az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 2. §-a és 3. melléklete szerint a kiszabható állatvédelmi bírság összege 30.000,- Ft.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a hivatkozott jogszabályi rendelkezés alapján 2014. év utolsó negyedévében megtörtént az ebösszeírás, így a következő soros ebösszeírást az önkormányzatnak ismételten, 2017. december 31. napjáig el kell végeznie.

Az adatlap elérhető a www.bekescsaba.hu oldalon, a Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán, a Csabai Mérlegben, valamint az állatorvosi rendelőkben.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni 2017. december 31. napjáig Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Közigazgatási Osztály) részére az alábbi módokon:

- Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztályán elhelyezett gyűjtő ládába (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. szám földszintjén)

-  levélben postai úton az 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. szám alatti címre.

Dokumentumok:

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás