HuDeEn
Ön a 4326785 látogatónk

Hírek

2017. október 10.
Tájékoztatás lakossági fórumról
Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, civil és gazdálkodó szerveket, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) módosítja a hatályos településrendezési eszközeit.

A módosítást az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) előírásai szerint hajtja végre.

A Kormányrendeletben meghatározott eljárás szabályszerűségének biztosítása érdekében a tervezett módosításokkal kapcsolatban a partnerségi egyeztetési eljárás keretén belül lakossági fórum (a továbbiakban: Fórum) megtartásával tájékoztatni kell a lakosságot.

 

A partnerségi egyeztetési eljárás szabályait az Önkormányzat a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 17/2017. (IV. 12.) önkormányzati rendeletben határozta meg.

 

A Fórum helye: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Mokos terme.

A Fórum időpontja: 2017. október 20. (péntek) 1000.

 

A javaslatokat, észrevételeket írásban előzetesen is meg lehet tenni, az erre a célra szerkesztett adatlapon, amelyet a hivatalos ügyfélfogadási időpontokban személyesen lehet átvenni Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városépítészeti Csoportjánál (5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. középső, díszudvar). Az adatlapok leadásának határideje 2017. október 20. 1000.

 

A hatályos településrendezési eszközök az alábbi helyeken és céllal módosulnak:

 

  1. A 0960/35 hrsz.-ú terület övezeti besorolásának megváltoztatása a jelenlegi Má-1 (nádas, gyep, szántó) övezetből Gipe-4 gazdasági, egyéb ipari terület (mg. üzem, major) építési övezetbe.
  2. A Békéscsaba Megyei Jogú Város Déli iparterületének fejlesztése érdekében a hatályos szabályozási terven feltüntetett területet feltáró út szélesítése és nyomvonalának a jobb terület-felhasználás érdekében történő korrigálására, valamint az itt tervezett véderdő területek helyzetének megváltoztatása.
  3. A településrendezési eszközök módosítása a 44. sz. főút és a 4432 sz. közötti összekötő út felújítása érdekében.

 

 

                                                                                              VÁROSÉPÍTÉSZETI CSOPORT

Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás