HuDeEn
Ön a 4336199 látogatónk

Megközelíthetőség, infrastruktúra

Közút

Békéscsabát Budapest – Kecskemét – Szarvas irányából a nagy tranzitforgalmat lebonyolító 44. sz. főúton lehet elérni, melyen továbbhaladva Gyula felé a román határhoz lehet eljutni. Szeged irányából Debrecen felé haladva a 47. sz. főúton közelíthető meg a város.

Budapesttől való távolság: 200 km, amely közúton átlagosan 2 óra 40 perc alatt tehető meg. A Budapest–Békéscsaba szakasz további fejlesztése a kormányprogram része, így az utazási idő néhány éven belül tovább rövidülhet az M44-es gyorsforgalmi út megépítésével.

Vasút

Békéscsaba vasúti csomópont, két nemzetközi vasútvonal keresztezi itt egymást: Budapest–Lökösháza–Arad–Bukarest /IV. számú TEN korridor része/, illetve Szeged–Kötegyán– Nagyszalonta–Nagyvárad vasútvonal)

A várost érinti az az Európai Unió Kohéziós Alapja által támogatott vasútfejlesztési program, amely a vasúti pályák és az állomások korszerűsítését foglalja magába. A fejlesztés eredményeképpen 160 km/óra sebességű vasúti pálya jön létre, amely lehetővé teszi a teher- és személyszállítás további gyorsítását

Légi elérhetőség – Békéscsaba Airport

A város elérhetőségét nagymértékben javította a repülőtér (Békés Airport) polgári, kereskedelmi célokra történt átalakítása-fejlesztése. A repülőtér két részre oszlik: kereskedelmi és sport repülőtérre. A 44-es főút mentén Békéscsaba–Gyula között helyezkedik el.

Rádiófrekvencia: 123,250 MHz

Telefon/fax: 36/66-547-240, mobil: 36/30-322-8881, 36/30-627-4477

E-mail: info@bekesairport.hu

További információk: www.bekesairport.hu


Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás