HuDeEn
Ön a 4333641 látogatónk

Békéscsaba humán-erőforrás fejlesztési rendszere

A helyi képzési rendszer folyamatosan igazodik a XXI. század követelményeihez és a megtelepülő befektetők igényeihez. Békéscsabán 13 általános iskola és 11 középiskola található. A középiskolák közül 4 gimnázium, 7 intézményben pedig szakközépiskolai (műszaki, kereskedelmi, közgazdasági, faipari, gépészeti, számítástechnikai, művészeti) képzés folyik.

A városban két Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) került kialakításra, amelyek széles képzési spektrumot biztosítanak a diákok számára. 2007-ben került átadásra a Közép-békési TISZK központi képzőhelye, melyben a tanulók csúcstechnológiával felszerelt műhelyekben gyakorolhatják a tanult szakmát. A szakképzésben megjelenő modulrendszer lehetővé teszi, hogy a tanuló egy szakma megszerzése után a későbbiekben – a már teljesített moduloknak köszönhetően – viszonylag rövid idő alatt szerezhessen új részképesítést vagy szakmát a felnőttképzésben.


Szent István Egyetem Gazdasági Kara - Főiskolai képzési irányok

  • Pénzügyi és számviteli szak (vállalkozási)
  • Gazdálkodási és menedzsment szak (marketing, regionális gazdálkodás, üzleti információs rendszerek, vállalkozásés projektmenedzsment)
  • Andragógia szak (személyügyi szervező, művelődésszervező)
  • Műszaki menedzsment szak (informatika, logisztika)

Felsőfokú szakképzés: Intézményi kommunikátor szak, banki szakügyintéző szak

Nyelvi képzés, akkreditált nyelvvizsgaközpont

Tudásközpontok:

  1. Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézet www.rkk.hu/ati/ (településfejlesztési kutatások, fejlesztési stratégiák kidolgozása)
  2. Tessedik Sámuel Egyetemi Központ Szarvas www.tsf.hu (megújuló energiák hasznosítása kutatások) Rugalmas képzési rendszer Rugalmas képzési rendszer.

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás