HuDeEn
Ön a 4330827 látogatónk

Hírek

2017. október 26.
Városi Szülői Értekezlet: rengeteg információ zúdul a gyerekekre
A harmadik Városi Szülői Értekezleten Szicsek Margit tanácsadó szakpszichológus előadását hallgathatták meg a résztvevők a változó világunk által indokolttá vált tudatosabb szülőszerepről.

Tájékoztatást adott a békéscsabai ifjúságot érintő aktualitásokról Varga Tamás, osztályvezető-helyettes a Városi Szülői Értekezlet keretein belül szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Varga Tamás elmondta, hogy novemberben három esemény is lesz a diákságnak: szakemberekkel és döntéshozókkal közösen ülhetnek asztalhoz az ifjúsági fórumon, lesz polgármesteri fogadóóra, valamint nyitott városháza program.

Kiss Tibor, alpolgármester a gyermek neveléssel kapcsolatban Böjte Csaba atya gondolatait idézte. – Ki kell szeretnünk belőlük a jót. Ez az egyetlen módszer, hogy jó legyen a gyerekeknek, meg nekünk is – fejtette ki az alpolgármester. Utána Pikó Tamás, közösségi tér vezető mutatta be az Andrássy Úti Társaskört, ahol szakemberekkel, de szabadon lehetnek a tanulók. – Minden teret a fiatalokkal közösen alakítottunk ki. Igyekszünk értékeket átadni nekik, és innovatív programokat nyújtani számukra. Hamarosan megnyitjuk a stúdiónkat, melyet ingyen vehetnek igénybe a fiatalok. Itt párszáz forintból tudnak főzni, és nem hamburgerre fogják költeni zsebpénzüket – ismertette Pikó Tamás.

A beszédek után Bágy Petra, az önkormányzat Oktatási Közművelődési és Sport Osztály új ifjúsági referense mutatkozott be.

Szicsek Margit szakpszichológus volt a szerdai alkalom ismert előadója, aki a szülő-gyermek kapcsolatot járta körül. Kiemelte a felgyorsult tempójú életünkből adódó generációs különbségeket, az ebből keletkező nehézségeket. – Manapság nagyon nehéz gyereknek, de szülőnek és pedagógusnak is lenni. Azért, mert rengeteg információ zúdul naponta a gyerekeinkre, ők meg nem tudják külön választani a valódi értéket a talmitól. Hatalmas teher ez nekik, hiszen az idegrendszerük nincs felkészülve ezeknek a feldolgozására – fejtette ki a szakember.

A 2016 októberében indult Városi Szülői Értekezlet azoknak szól, akiknek általános- és középiskolás korú gyermeke van, illetve akik a gyermek- és ifjúsági korosztállyal foglalkoznak. A rendezvénysorozat célja a tájékoztatás, a figyelemfelkeltés, hogy alternatívákat nyújtsanak a kamaszkor sajátosságainak kezelésében.

forrás: beol.hu, 2017.10.25.

<
+ + + + + + +
>
A nagyobb méretben való megtekintéshez, kérjük kattintson a képre!
Add a Facebook-hoz

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás